"Schrijven is een kunst". "Wie schrijft die blijft"...

 

Voor mij is het een uit de hand gelopen hobby, wat een aardige broodwinning is geworden.

Het is ooit aarzelend begonnen met pupillenverslagjes,

later geschopt tot hoofdredacteur bij het plaatselijke clubblad van de vv Peize. Peize is een dorp met zo'n vijfduizend inwoners, gelegen in Drenthe, net onder de rook van de stad Groningen.

 

Het redactiewerk en de nodige de stukjes in 'het Klubblad' zijn niet onopgemerkt gebleven en zo belandde ik bij de plaatselijke krant: De Hopbel. Het serieuze werk dus. Maar de wereld houdt niet op bij Peize en de journalistieke tak verspreidde zich.

 

De Regiobode volgde (voor de sport) en het Drenthe Journaal, als correspondent voor Noord-en Midden Drenthe en daarnaast ook bescheiden stukjes voor de Norger Courant. 'De Krant' (nieuwsblad voor Noordenveld en Westerkwartier) klopte vervolgens aan de deur. Voor deze krant maak ik vrij constant verhalen voor de rubriek 'In the Sportlight' en had ooit een rubriek 'hobby;s en verzamelingen' en kort 'mijn sleurhut'. .

Al jaren beschrijf ik het gehele voetbal in deze regio. Van wedstrijdverslagen tot overzichten. Voor zowel de Krant als het kleinere broertje De Streekkrant.

Ook ben ik enige tijd actief geweest voor de website www.regiosportaktueel.nl (inmiddels regiosportplaza), en daarbij al het sportnieuws verzameld en geplaatst. Van jeu de boules, klaverjassen, ijszeilen tot voetbal.

Deze veel bekeken site heeft ook weer een afdeling op papier: 'De weekkrant.nl Groningen', sindskort verder onder de fonkelnieuwe krant 'Groot Groningen.

Voor de steeds maar groeiende uitgever Media Totaal Noord schrijf ik sinds een jaar ook voor 'de Vriezer Post', dat verspreid wordt in de gemeente Tynaarlo. Verhalen over 'van alles en nog wat'.

Naast het krantenwerk ben ik ook alweer enkele jaren nauw betrokken bij het prestigieuze Leekster Voetbalgala, waarvoor ik de persberichten schrijf en ook een deel van het programmablad samenstel.

Verder heb ik meegewerkt aan twee boeken: 'He jij daar snuiter' (jubileumboek school) en 25 jaar NOAD (plaatselijke wielervereniging)

Een website kon niet uitblijven en dankzij Niek Verburg is deze tot stand gekomen. Op deze site (www.webbswereld.nl) vindt u de nodige krantenartikelen, maar ook andere (reis)verhalen, op een luchtige manier geschreven. En dus gaan de verhalen over Poolse kabouters, een beschoten trein, campings en hotels die nu niet meer bestaan, een keverplaag, varkensoren, stierenvechten, enz. Het doel van deze website is om de mensen te boeien.

Met deze website hoop ik tevens mijn journalistieke kant uit te breiden. Maar het belangrijkste is dat de mensen het leuk vinden,

al sta ik open voor alle kritiek. Reacties zijn van harte welkom.

 

 

Veel plezier.